Kia Oval Pavillion Redevelopment, London Kia Oval Pavillion Redevelopment, London Kia Oval Pavillion Redevelopment, London Kia Oval Pavillion Redevelopment, London Kia Oval Pavillion Redevelopment, London Kia Oval Pavillion Redevelopment, London

Kia Oval Pavillion Redevelopment, London

Bennett Construction have completed works that transformed both sides of the historic Kia Oval Building.

The building – originally erected in 1892 – will retain its unique character and have an additional entrance created to face directly down Harleyford Street, meaning as people exit Oval Tube Station they will be able to have a full view of the building’s frontage.

A new facade will be framed by a series of Doric columns, echoing the nearby St. Mark’s Church, with a number of ornamental Ashes urns used to decorate the building to emphasise the ground’s status as the place where the Ashes were born. Column caps in the shape of the Prince of Wales plume of feathers will recognise the ground’s special connection with the Duchy of Cornwall.

In front of this will be a new public square for Kennington, which will be fully accessible to anyone on non match-days and give the ground invaluable extra space on sold out International days.

A south facing sun terrace will be built and connected to the Pavilion Restaurant.  Internally, the Ali Brown 268 Bar in the Long Room will be remodelled to open out onto a pair of entrance stairways and a grand terrace.

Project Details
Client: Surrey Cricket Ground
Architect: Adams Architects
Surveyor: Artelia
Timeframe: 6 Months
Cost: 1.5 million
Location: United Kingdom